Skip links
Vrijwilligersproeverij

Vrijwilligers en organisaties vinden elkaar op de vrijwilligersproeverij

“Vrijwilligerswerk, iets voor mij?" Voor iedereen die overweegt iets voor een ander te betekenen en benieuwd is naar de mogelijkheden hiervoor binnen de gemeente Roermond, is er de Vrijwilligersproeverij. Op zaterdag 30 september aanstaande presenteren allerhande lokale organisaties zich op de Vrijwilligersproeverij in de Minderbroederskerk.

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: vrijwilligers en actieve burgers zijn essentieel voor onze samenleving. En niet alleen omdat hun inzet van onschatbare waarde is en zij onvoorwaardelijk klaarstaan voor anderen. Het mes snijdt aan twee kanten: vrijwilligers ervaren hun werk vaak ook als een verrijking van hun eigen leven, een mooie manier om zich verder te ontwikkelen en een leuke manier om andere mensen te leren kennen.

Laagdrempelige matchmaking

Voor het Maatschappelijk Platform Roermond en Actief Roermond aanleiding om een jaarlijks terugkerende Vrijwilligersproeverij te organiseren: een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties. Op de Vrijwilligersproeverij kunnen mensen persoonlijk kennismaken met de gezichten achter diverse vrijwilligersorganisaties. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te kijken of er een wederzijdse klik is en om meer informatie over het desbetreffende vrijwilligerswerk en/of de vrijwilligersorganisatie in te winnen. Bij interesse, kan er direct een afspraak worden gemaakt om op een later moment uitgebreider kennis te maken of eens mee te lopen.

Meer informatie

De Vrijwilligersproeverij vindt plaats op zaterdag 30 september aanstaande van 10.00 tot 14.00 uur in de Minderbroederskerk in Roermond (Minderbroederssingel 15G). Kijk voor meer informatie op www.actiefroermond.nl/vrijwilligersproeverij

OP ZOEK NAAR HULP
OF ONDERSTEUNING?

Geef ons de Vijf!

🍪 Wij verzamelen cookies voor een goede weergave van deze website.